Standart Tohumlar
Ispanak (Spinacia oleracea), Amaranthaceae familyasından yaprağı etli koyu parlak yeşil, sarımsı yeşil çok sayıda çiçekli tek yıllık otsu bir bitkidir. Asya kıtasının orta ve güneybatı bölgelerinin yerlisi olan bu bitki dünyanın birçok farklı bölgesinde gıda olarak tüketilir. İran'dan 11. yüzyılda Araplar tarafından Avrupa'ya, İspanya'ya götürülmüştür.
Ispanak, vitaminler açısından inanılmaz zengindir. Bu yüzden hem alternatif tıp, hem de modern tıp tarafından hastalıkların tedavisinde yaygın olarak kullanılmaktadır.
Protein açısından zengin sayılan ıspanak, doymamış yağları da bol miktarda içermektedir. Aynı şekilde bol miktarda lif içerir.
Niasin, Pantotenik, Piridoksin, Riboflavin, Tiamin, A vitamini, C vitamini, E vitamini, K vitaminleri ve mikrogram içermektedir. Özellikle A vitamini açısından inanılmaz zengindir. Bunun dışında bol miktarda potasyum, sodyum, kalsiyum, bakır, demir, magnezyum, manganez, çinko Karoten-ß ve Lutein-zeaksantin içermektedir. Aynı şekilde Karoten-B açısından da inanılmaz derecede zengin olan nadide besin kaynaklarındandır.
ISPANAK NASIL KULLANILIR? : Ispanak salatalara ve çorbalara katılabileceği gibi yemeği de yapılır. Ispanağı kaynatıp suyunu içmek vücuda kuvvet ve dinçlik verir. Cilt bakımı için de kullanılır. Ispanak kaynamış süte batırılıp yüze ve boyna maske yapılabilir. Bu maske sivilcelere karşı da yararlıdır. Ispanağın bütün bu yararlarının yanında romatizma, gut hastalığı, eklem iltihabı ve böbrek taşı olanlara tavsiye edilmez.
Ispanağın faydaları;
* Aşağıdaki ıspanak tohumları haricindeki diğer ıspanak tohumu çeşitlerimiz hakkında hertürlü bilgi ve sorularınız için lütfen 0362 532 06 88 numaralı telefonumuzdan bizimle irtibata geçiniz...
0212 418 97 01 | 0362 532 06 88