Sosyal Medyada Biz

(+90) 362 532 06 88
info@aksulartarimmakina.com.tr

Ptesi - Cuma 08.30 - 19.00
Ctesi 08.30 - 15.00

Hibrit Tohumlar

KABAK F1

Meyveleri bol lifli bir bitki olan kabak, bağırsakları tembel olanlar için tercih edilmesi gereken yiyeceklerdendir. Kabak potasyum, fosfor, kalsiyum, magnezyum, sodyum, demir gibi madensel elementler içerir. Kabak bedeni temizler, sinirleri yatıştırır. Besin değerinin kaybolmaması için kabağı buğuda pişirmek önerilir. Kabak çiğ olarak rendelenip salatalara da katılabilir..

Kabak çekirdeğinin iç kısmında rezin, sabit yağ (% 45-50), steroller ve etkili madde olarak kukurbitin isimli bir amino asit bulunmaktadır. Bu bileşiğin miktarı, türe ve varyeteye bağlı olarak,% 0.5-2 arasında değişir.

KABAK TÜRLERİ :

1- Sakız Kabağı : Kabak türlerinden olan sakız kabağı en çok ana yemek malzemesi olarak kullanılır. Bu kabak türü açık yeşil renktedir, daha çok sarıya çalan bir rengi vardır. İnce ve uzunca bir yapısı vardır. Bu kabak türüyle hazırlanan en yaygın yemek kabak kalyesi ve kabak dolmasıdır.

2- Helvacı Kabağı : İri ve basık bir kabak türü olan helvacı kabağı turşu ve tatlı yapımında bolca kullanılır. Kırmızı renklidir.

3- Bal Kabağı : Bu kabak türü oldukça iri, basık-yuvarlak, aynı zamanda uzunca bir görünüme sahiptir. Bal kabağı çarpıcı bir turuncu renktedir. Daha çok tatlı olarak yenir. Bu nedenle şekerle pişirilmektedir.

4- Asma Kabağı : Daha çok bahçelerde ve bostanlarda görülen bu kabak türünün dikkat çeken bir görünümü vardır. Yerini severse boyu 2 metreye kadar ulaşır. Asma kabağı suyu çok sever, bu nedenle suyun çok olduğu yerlerde daha kolay yetiştirilir.

Kabağın faydaları;

  • Bedeni temizler
  • İdrar söktürür.
  • Mide ve bağırsakları yumuşatır, kabızlığa ve basura iyi gelir.
  • Kan yapar.
  • Yüksek tansiyonu düşürür.
  • Sinirleri yatıştırır.
  • Zihni güçlendirir.
  • Cinsel gücü ve doğurganlığı artırır.
  • Akciğer ve kolon kanserini önler.
  • İçinde bulunan folikasit hamileler için koruyucudur.
  • Kalp krizi riskini azaltır.
  • Prostata iyi gelir.
  • Kireçlenme ve astım hastalıklarına iyi gelir.
  • Lapa haline getirilip boğaza sürülürse boğaz ağrılarını giderir, ayrıca lapası kadınlarda görülen akıntıyı keser..
  • Helvacı kabağının çekirdekleri bağırsak kurtlarının düşmesine yardımcı olur.
  • Az kalori içerdiği için diyetlerde sıklıkla kullanılır..
  • Çekirdeği yendiğinde göğsü yumuşatır, öksürüğü keser.
  • Vücuttaki iltihapların dışarı atılmasını sağlar.
  • * Aşağıdaki kabak F1 tohumları haricindeki diğer kabak F1 tohumu çeşitlerimiz hakkında hertürlü bilgi ve sorularınız için lütfen 0362 532 06 88 numaralı telefonumuzdan bizimle irtibata geçiniz...

    AKSU TARIM MAKİNA

    İSTANBUL (BAYRAMPAŞA) | SAMSUN (BAFRA)

    0212 418 97 01 | 0362 532 06 88